Boost din hud med en ansigtsmaske

En ansigtsmaske, giver din hud den lille ekstra pleje, fugt eller rens, som den trænger til. Vi giver dig en guide til hvordan du får mest ud af dine ansigtsmasker

kvinde med grøn ansigtsmaske
Så godt kan andre lide artiklen:
2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5

En ansigtsmaske kan hjælpe og forkæle din hud, men at lægge en ansigtmaske er også en ekstra pause og forkælelse af dig. Gør dig selv den tjeneste at tage timeout fra larm og travlhed, når du bruger en ansigtsmaske, det er næsten det halve af den gavnlige effekt

Hvad er en ansigtsmaske, og hvad gør den?

Ansigtsmasker kommer i mange variationer, både som flydende sera, tykke masker der størkner, masker der skal hives af, skrubmasker og selvfølgelig sheetmasker, hvor de gavnlige ingredienser er soaket ind i et klæde. En ansigtmaske er fyldt med aktive stoffer, som du lægger på huden og lader virke i en afgrænset periode. Afhængig af hvilken ansigtsmaske du vælger, kan den forskellige ting:

Den får dig til at slappe af

En ansigtsmaske kan indeholde dufte eller æteriske olier, som virker afslappende, men tænk på at bruge din maske, som en særlig ”mig-tid” hvor du blot skal slappe af og nyde stilheden, høre musik eller måske læse i en bog eller et magasin.

Den renser din hud i dybden

Selvfølgelig renser du din hud hver dag, men ind imellem har din hud brug for lidt ekstra rens, hvor døde hudceller bliver fjernet og tilstoppede porer bliver åbnet, så huden kommer til at stråle igen og bedre kan tage imod fugt og nærende ingredienser fra dine sera og hudcremer.

Den tilfører ekstra fugt og næring

En tør hud kommer nemt til at se trist ud, og får fine linjer til at træde frem. En ansigtsmaske tilfører ekstra fugt og næring til huden, så den stråler, er mindre tør og så makeuppen sider bedre

Sådan bruger du en maske

Det er ikke ligegyldig hvordan du bruger din maske. Selvfølgelig skal du følge brugsanvisningen på pakke, men med disse generelle trin går du ikke galt i byen.

Sådan gør du med en maske der skal vaskes af

 1. Rens din hud

  Du bør altid fjerne alt makeup og vaske dit ansigt før du lægger en ansigtmaske. Hvis du har makeup på eller støv og snavs på huden fra en hel dag, så får du ikke det maksimale ud af din maske.

 2. Påfør masken

  Fordel masken i ansigtet. Undgå øjenområdet og læberne. Du kan evt. bruge en bred pensel, så masken bliver godt fordelt og du ikke bruger for meget. Lad kun masken virke så længe, som der står på æsken. Hvis du skal have masken på i 10 minutter, virker den ikke dobbelt så godt, hvis du lader den sidde i 20 minutter. For masken holder som oftest op med at virke efter 10-15 minutter.

 3. Vask masken af

  Langt de fleste masker skal vaskes af med vand, Brug en ren vaskeklud, og brug lunken vand, som ikke udtørrer eller stresser huden. Når du bruger en vaskeklud er det nemmere at vaske masken af, og du får det hele med.

 4. Brug toner

  Hvis du plejer at bruge toner, skintonic eller mist, så er det nu den skal på, for at lukke porerne og gør huden klar til fugt

 5. På med ansigtscreme

  Som altid slutter du af med en ansigtscreme, som tilfører fugt til huden, og beskytter den. Plejer du at bruge serum og/eller essence, så bruger du det først inden du slutter af med ansigtscreme

Sådan gør du med en maske, som skal blive på

Nogle masker skal ikke fjernes. Det er typisk ansigtsmasker, som du skal sove med. Med masker, som ikke skal fjernes, skal du rense din hud som du plejer, så din hud er fri for makeup, støv og snavs. Du påfører serum (hvis du bruger det) og creme, som du plejer og slutter af med at smøre masken på.

Sådan virker masker – og disse skal du vælge

Er du i tvivl om hvilken maske du skal vælge, får du her en oversigt over de typiske ansigtsmasker, du kan købe.

Lermasker og kulmasker

Masker med ler og kul er fantastiske til at absorbere overskydende olie og talg på huden. Ler- og kulmaskerne er gode, hvis du døjer med akne, da de fjerner talg, og får eventuelle ar til at hele hurtigere op. En god ler- eller kulmaske vil efterlade din hud mat og glat, og selvom din hud godt kan føles lidt stram lige efter, så vil den følelse ikke vare ved, hvis du har brugt en god maske.

L’Oréal Pure Clay Glow Mask 50 ml, 100. kr. Fås på matas.dk

Hvem er de gode for? Ler- og kulmasker er specielt velegnet til dig som har en tendens til at skinne, eller som døjer med akne, men alle kan bruge denne type maske. Brug den i hele ansigtet, eller kun på de steder, hvor din hud er mere fedtet f.eks. i T-zonen.

Peel off masker

Peel off masker, er de masker, som skal tørre på huden, hvorefter du så hiver den tørre maske af, og dermed får hevet hudorme og død hud med. Peel off kan godt være en ret voldsom behandling for huden, og det kan gøre ondt og hive i huden, når du fjerner den. Undgå at få masken på øjenbrynene, da det kan blive ret smertefuld, hvis masken hiver hårene med (for ikke at tale om hvor ubehageligt det er, ikke at have nogen øjenbryn). Får du make på øjenbryn eller skæg, så kan du bare vaske den af.

Jorgobé The Original Black Peel Off Mask 100 ml, 198 kr. Fås på matas.dk her

Hvem er de gode for? Peel-off masker er bedst til dig med normal og ikke for sart hud. Hvis du har store porer, kan du være heldig at få glæden af at se hudormene blive hevet ud og sidde på masken. Brug kun denne type maske en gang imellem, og undgå at bruge den, hvis du har sår eller eksem i ansigtet.

Skrubbemasker med små korn

Skrubbemasker som indeholder små korn, eksfolierer huden, så døde hudceller bliver fjernet, og du får gang i blodcirkulationen. Rens din hud, før du bruger en skrubbecreme, så du ikke får masseret urenheder rundt i ansigtet og brug evt. en fugtgivende maske bagefter, da huden nemmere kan tage imod de nærende og plejende ingredienser, når de døde hudceller er væk.

Plaisir Gentle Face Scrub 75 ml, 70 kr. Fås på matas.dk

Hvem er de gode for? Alle kan have glæde af en skrubbemaske, men har du særlig sart hud, sår, akne eller eksem i ansigtet, bør du ikke bruge en skrubbemaske med korn i, det kan bare gøre ondt værre. Brug den gerne om aftenen inden du giver din hud ekstra fugt.

Natmasker

En ansigtsmaske du sover med, er ofte en maske, som tilfører fugt til huden og har en anti-age effekt. De er ofte mere lette i konsistensen, så du kan sove med dem uden at svine sengetøjet til. Fordelen ved en natmaske er, at den har langt mere tid til at arbejde i, og så ovenikøbet på et tidspunkt, hvor huden restituerer. Brug kun masker der er beregnet til at virke natten over. Din hud har ikke godt af at ligge med en maske hele natten, som ikke er beregnet til det. Der er ikke nødvendigvis den store forskel på en natmaske og en god natcreme, men det kan være dejligt at veksle lidt imellem produkterne eller bruge dem sammen.

Biotherm Life Plankton maske, 465 kr. Fås på matas.dk

Hvem er de gode for? Alle har glæde af at tilføre huden ekstra fugt. Men specielt dig med normal hud eller tør hud, vil elske en natmaske. Hvis din hud har fået for meget sol eller været ude i kulden hele dagen, så er der god grund til at give den ekstra pleje om natten.

Peel masker

Peel masker fjerner døde hudceller, og er egentlig en skrubbemaske, bare uden små korn. Peel-masker renser huden i dybden og får huden til at se mere jævn og strålende ud. Maskerne bruger ofte frugtsyre, mælkesyre eller enzymer til at peele med.

Ecooking Peel Maske 50 ml, 269 kr. Fås på matas.dk

Hvem er de gode for? Alle kan bruge peelmasker. Lider du af akne er peel-masker måden du får eksfolieret din hud, uden at irritere den for meget. Vælg en maske, der passer til dit behov og husk at slutte af med at bruge creme, så din hud får fugt og beskyttelse. Du kan godt peele din hud flere gange om ugen.

Sheet masker

De seneste år, er der kommer rigtig mange sheet-masker i handlen. Sheetmasker stammer fra Sydkorea og består af et klæde lavet af papir, bambusfibre eller lign. Klædet er fyldt med de nærende ingredienser, som skal på huden, og så er det bare at lægge masken på ansigtet og lade ingredienserne gøre arbejdet. Sheetmasker er nemme at have med overalt (f.eks. på ferie), og de er meget hygiejniske og nemme at bruge. Der er  ikke den store forskel på almindelige masker og sheetmasker, det er bare en anden måde at lægge maske på

Mizon Bio Hyaluronic Acid Mask 1 stk, 45 kr. Fås på matas.dk

Hvem er de gode for? Alle kan have glæde af en sheetmaske. Det er indholdet i masken, der afgører om det er en maske for dig.

Hvor ofte skal jeg bruge en maske?

Du kan typisk bruge en ansigtmaske en til to gange om ugen. Du kan bruge en peel eller skrubbemaske én gang om ugen, og en fugtighedgivende maske én gang om ugen. Natmasker kan du bruge hver nat, specielt hvis din hud er meget tør i en periode. Der findes masker som er flere trins masker, hvor du over en periode på f.eks fire uger , skal bruge en maske hver dag, og hvor du f.eks intensiverer brugen undervejs.

Ansigtsmaske før eller efter bad?

Et stort spørgsmål på nettet, når det kommer til ansigtsmasker, er om man skal bruge en maske før eller efter at man har været i bad.
Og til det er der ikke noget entydigt svar. Det kan være en fordel at tage en muddermaske på før du går i bad, fordi det er så meget nemmere at vaske den af under en bruser. Mens du omvendt måske vil opleve at huden, som er blevet varm og åben at det varme vand og damp fra badet, vil være endnu mere modtagelig for fugtmaskens ingredienser efter badet.

Nyd din maske

Et godt tip vil dog altid være, at du lægger en maske, når du har tid til at slappe af og lade den virke, så det bliver et selvforkælelsesmoment for dig, du har jo trods alt givet penge for masken, så husk at nyd den.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Scroll ned til næste artikel