Afrikas stjerne har også beautyvaner

Anja Ringgren Lovéns livsmission er at redde heksebørn i Afrika, og derfor er hverdagen typisk præget af ganske få beautyrutiner og en meget sund livsstil, for et godt helbred kommer altid først.

Anja Ringgren Lovén Har også beautyrutiner | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5

Anja Ringgren Lovén har en hverdag meget anderledes end de fleste danske kvinder. Hun lever i Nigerias hede klima, hvor makeuppen oftest er hurtigere svedt af end den er lagt, og der sjældent er tid nok til den helt store beautyrutine, når man har viet sit liv til at hjælpe andre. Her kan du læse alt om, hvordan Anja beskytter og plejer sin hud og hendes beautyrutiner i et klima langt fra det, vi kender til i Danmark.

Hvordan plejer du din hud til hverdag?

Jeg er ikke god til at pleje min hud med alle mulige produkter. Jeg vasker mit ansigt hver morgen, og så drikker jeg meget vand om morgenen for at rense ud indvendig. Jeg er lige blevet 40 år og har aldrig brugt mange penge på dyre hudprodukter, og min hud er faktisk meget pæn og helt normal. Jeg foretrækker at bruge min tid på at løbe og styrketræne og holde mig i rigtig god form.

Har du nogle særlige rutiner og favoritprodukter?

Jeg har altid meget travlt og prioriterer ikke at bruge en masse tid om morgenen på at pleje mig selv. Derfor bruger jeg gerne lidt ekstra penge på foundation som en erstatning for eksempelvis en dagcreme. Lige nu bruger jeg Giorgio Armanis Designer Lift med SPF 20, som er rigtig god. Og når jeg har lidt ekstra tid, og husker det, bruger jeg Lancômes dagcreme Rénergie Multi-Glow, men har i mange år også brugt en helt almindelig, fugtgivende dagcreme fra L’Oréal.

Skifter dine rutiner om du er i Danmark eller i Nigeria?

Ja. Jeg bruger sjældent foundation i Nigeria. Det er meget varmt, så jeg bruger kun min dagcreme med SPF 20.

Hvordan foretrækker du din hverdagsmakeup?

Jeg bruger mascara og eyeliner. En gang imellem bruger jeg også øjenskygge. Og det er den samme makeup dag og aften, medmindre jeg skal til en stort event. Men hvis jeg skal deltage i en offentlig event eller lave interview til tv og tv-optagelser, booker jeg gerne en makeupartist. Det er lidt nemmere, og jeg er egentlig ikke særlig god til selv at lægge makeup.

5 af Anjas favoritter

Gør du noget særligt for at beskytte dine tatoveringer i solen?

Nej, det gør jeg faktisk ikke. Solen kan godt stikke lidt i huden på mine tatoveringer ved min skulder, når temperaturen når op på de 35 grader, men så dækker jeg blot min hud med en tynd bluse.

Har du et beautyidol?

Jeg synes, at skønhed hænger meget sammen med personlighed. Jeg er som sådan ikke tiltrukket af ydre skønhed, men synes, at en god udstråling er det smukkeste, der findes. I Afrika møder jeg ofte de smukkeste kvinder – kvinder, der slet ikke bruger makeup, og som bare har en naturlig udstråling.

En god udstråling er det smukkeste, der findes

Hvis du skal forkæle dig selv i skønhedens navn?

For to år siden fik jeg et gavekort til en ansigtsbehandling og fuld kropsmassage af Samadhi Spa i København til at forkæle mig selv. Det tog mig et helt år, før jeg fik taget mig sammen til at bruge gavekortet, men det var en superlækker oplevelse, og jeg lovede mig selv, at jeg fremover ville forkæle mig selv med massage og ansigtsbehandling en gang om måneden. Jeg er dog endnu ikke kommet i gang med mit løfte, og nu er det præcis et år siden, jeg besøgte Samadhi Spa, ha, ha. Jeg tror, jeg har det bedst med at forkæle andre og gøre andre glade.

Du har et langt, flot hår – hvordan plejer og styler du det?

Min frisør er ofte efter mig, fordi jeg faktisk ikke gør meget for at pleje mit hår. Jeg bruger shampoo fra Shu Uemura. Den er meget dyr, men den er simpelthen så god. Og den redder mig hver gang, når jeg glemmer at pleje mit hår til hverdag.

shu uemura shampoo
Shu Uemura Urban Moisture Shampoo, 300 ml, 315 kr, fås hos shuuemuraartofhair.com

Du har både været blond og er nu brunette – hvordan oplever du forskellen?

Jeg farvede mit hår mørkt for knap tre år siden. Det gjorde jeg først og fremmest for at beskytte mig selv i Nigeria, men fandt også ud af, at mørkt hår klæder mig bedre.

Du har boet i Nigeria i mange år – er der nogle beautytips, du har taget til dig fra dine afrikanske medsøstre?

Jeg har ikke fået nogle beautytips som sådan, men jeg har lært at klæde mig mere farverigt og feminint. Afrikanske kvinder er stolte kvinder med meget selvtillid. De elsker deres fyldige former og ønsker ikke at være alt for slanke. Deres skønhedsidealer er meget forskellige fra det, vi kender til i den vestlige verden, og det er så befriende. Jeg er i dag meget mere kvinde, efter at jeg kom til Afrika, og det har intet med skønhedsprodukter at gøre, men mere en indre bevidsthed om at være kvinde med stort K!

Hvad er dit bedste beautykøb?

Jeg kan ikke leve uden min concealer, som er en 40-årig kvindes bedste ven, ha, ha. Jeg bruger Flash Luminizer fra Dior. Det er simpelthen den bedste og kan altid redde et træt ansigt.

Går du op i sundhed og helse?

Ja! Det kan godt være, jeg ikke får plejet min hud, men jeg træner til gengæld hver eneste dag. Motion har altid været en stor del af mit liv, og den bedste medicin for mig er mine løbeture. Når jeg er i Danmark, går jeg ned i Fitness World hver dag og løber 10-15 km tre gange om ugen. Jeg løb halvmaraton for nogle år tilbage og planlægger at gøre det igen. Jeg spiser også meget sundt. Jeg spiser sjældent kød, men mest fisk og kylling. Og en masse grøntsager.

Har du nogle guilty pleasures?

Ork ja! Jeg elsker is fra Ben & Jerry’s og gifler, ha, ha. Og jeg er jo vokset op i en tid, hvor der blev serveret kartofler og brun sovs hver aften. Så jeg er også stor fan af gammeldags dansk, traditionel mad.

Hvordan har du det med at blive ældre?

Jeg føler faktisk, at jeg hviler meget mere i mig selv, efter at jeg er blevet 40 år. Jeg er i rigtig god form, og jeg er så taknemlig over, at jeg er sund og rask. Min mor døde af kræft, da hun kun var 53 år, og rigtig mange mennesker glemmer jo, at det mest dyrebare, vi har i livet, er tid. Så jeg prøver at leve i nuet og påskønne, at jeg er sund og rask, for tiden kommer ikke igen.

Om Anja Ringgern Lóven

Anja Ringgren Lovén er vokset op i Frederikshavn i en familie, hvor empati og omsorg for andre mennesker var i højsædet. Efter nogle rejser til Afrika, og efter hun så en britisk dokumentar om heksebørn, valgte hun i 2012 at sælge alt, hvad hun ejede, for at stifte nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp og flytte til Nigeria. I dag står hun bag et af Afrikas største børnecentre, Land of Hope, med børnehjem, skole og børnehospital, som du også kan opleve i dokumentarserien ʻAnjas børnehjem’på dr.dk. Privat har hun sønnen David Jr. på fire år med sin mand David Emmanuel Umem. Læs mere på dinnødhjælp.dk

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel