Anette Kristine Poulsen: Hun siger tingene, som de er

Glem alt om højtflyvende eventyrsprog og varm luft, når skønhedseksperten Anette Kristine Poulsen taler om beauty. Nej, hun holder sig til sandheden serveret med lethed og et glimt i øjet.

anette kristine poulsen
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 5

Anette Kristine Poulsen har mange års erfaring som formidler i skønhedsbranchen og hun pakker ikke sandheden ind. Hvis hun ikke kan lide et produkt, så hører du helt sikkert om det og hun gemmer sig ikke bag flotte adjektiver, når hun beskriver, hvad der er i et produkt og hvad det kan. Læs vores interview med skønhedsguruen her.

Du har om nogen styr på beautytrends, så hvad rykker især lige nu?

Groft sagt er ting jo passé i det øjeblik, de bliver karakteriseret som en tendens. Men vi kan tale om, hvad vi er meget optagede af netop nu. Og det er blandt andet, at vi skal sove for hudens skyld. Netflix ser ikke sig selv, MEN både kloge hudlægehoveder og trend-institutter kalder søvn (vel at mærke NOK søvn) en højprioritet for helbredets og hudens skyld, og udbuddet af søvndyssende skønhedspleje er til at få øje på i 2019.

Sker der noget nyt inden for beautybehandlinger?

Det er altid fint med behandlinger, hvor du kan fortsætte derhjemme. Hos Amazing Space (i København, red.) har de et nyt gymnastikprogram til ansigtet først med masserende opvarmning, så nappe-klappe-greb og endelig kollagenstimulerende strøm. Der indgår økologiske gummibolde (til at løsne kæbespændinger), som du også kan give den gas med derhjemme.

Anette Kristine Poulsens 3 bedste beautytips lige nu

  1. Hvis du gerne vil have mere og kvalitetsmæssigt bedre hår, så hjælper det at droppe brug af tørshampoo og stylingprodukter med silikone.
  2. 2+2 bliver 5, når du kombinerer antioxidanter og SPF i din dagsrutine. Antioxidanterne virker som et ekstra sikkerhedsnet under SPF. Brug eventuelt bare afkølet, frisk grøn te, hvis det skal være billigt.
  3. Der er tre kosttilskud, der gør noget godt for huden, så det kan ses og mærkes: Smidiggørende omega-3 fra fiskeolie, C-vitamin, fordi det indgår i kollagensyntesen, og et batteri af gode mælkesyrebakterier, fordi god fordøjelse giver klar hud.

Som forfatter til bogen ʻSuperhud’, hvad er så din bedste opskrift til at opnå selvsamme?

Helt kort, og det tætteste, du kommer one-fits-all på samme måde, som vi ved, at en rask travetur gør alle godt: Rens din hud om aftenen. Smør A-vitamincreme på – kombinér eventuelt med ekstra fugt. Hvis du er nybegynder udi A-vitamin, så gå langsomt frem. Eksfoliér din hud med en vaskeklud om morgenen under bruseren. Kom et fugtserum på – gerne et, der også indeholder antioxidanter. Alternativt brug afkølet, frisk grøn te som en toner. Slut af med dagcreme med SPF.

Hvad er de største ʻsuperstjerner’ på ingredienslisten ifølge dig?

Det er først og fremmest det helt basale som fugtmætning (typisk hyaluronsyre og glycerin) og dobbeltbeskyttelse fra antioxidanter og SPF. Har du brug for noget mere i reparationsafdelingen, hvis man som jeg er opvokset i et solarium, så gør A-vitamin, frugtsyrer og vækstfaktorproteinet EGF en god forskel.

Du holder ʻNo Bullshit Beauty’-foredrag, men hvad mener du egentlig med den titel?

Jeg ved ikke, hvem der i sin tid har besluttet, at kvinder vil tales til i et højtflyvende eventyrsprog, hvor ord som fantastisk, unik, fløjlsblød, banebrydende og sågar drømmehud indgår som slidte og intetsigende ord, ingen i øvrigt tror på. Derimod er det min overbevisning, at vi – også på skønhedsområdet – vil have mere sandhed og knap så meget overflade. Mere reel snak, når det gælder, hvad der er i et produkt, og hvad det kan.

Du inspirerer rigtig mange kvinder (og mænd), men hvem inspirerer dig?

Når jeg læser Berlingske Tidendes bilanmelder Henrik Dreboldt, tænker jeg altid YES. Han er vidunderlig i måden, han konkret, ærligt og underholderne fortæller om biler, så selv en mindre klog på området (som mig) er med fra A til Z. Derudover Cap Beauty, Man Repeller, WWD, alverdens magasiner, alle aviser, og jeg mener alle (fra Weekendavisen og Information til B.T.). Jeg bliver også inspireret af den skov, jeg bor i, og når jeg slentrer ned ad Københavns Skt. Peders Stræde, som jeg holder meget af.

Mere om Anette Kristine Poulsen

Anette Kristine Poulsen er en af Danmarks mest garvede skønhedsformidlere og gør sig blandt andet som skønhedsredaktør i Børsen, specialist på ‘Go’ morgen Danmark’ og på sin blog beautyspace.dk.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Scroll ned til næste artikel