“De grå hår kan bare komme an”

Skønne og højgravide Amalie Dollerup har et befriende afslappet forhold til beauty. Hun er til enkle rutiner og bekymrer sig ikke spor om alderstegn. De mange grå hår, som nu titter frem, efter hårfarven er lagt på hylden, får hende jo kun til at se mere klog ud, siger hendes mand.

Amalie Dollerup deler ud af sine beautyrutiner | SKØN
Så godt kan andre lide artiklen:
8 votes, average: 3,13 out of 58 votes, average: 3,13 out of 58 votes, average: 3,13 out of 58 votes, average: 3,13 out of 58 votes, average: 3,13 out of 5

Skuespillerinde Amalie Dollerup lader sig ikke kue, bare fordi aldertegnene melder sig. Hendes beautyrutine gemmer på god hudpleje og effektive produkter – uden parfume.

Hvad holder du mest af ved dit eget udseende?

Det må være mine læber. Da jeg teenager, var de måske lidt voldsomme i forhold til resten af min krop, men som Dennis Knudsen sagde til mig, dengang jeg indspillede ʻKun en pige’, så er det læber, “mange damer vil give deres højre arm for”, ha ha, og det har jeg aldrig glemt. Mange spørger mig faktisk, om jeg har fået dem lavet, men de er 100 procent naturlige. Da ʻSkam’ var på sit højeste, var jeg totalt med på de røde Noora-læber, men nu synes jeg, at læbestift hurtigt bliver for meget til mig. Så jeg nøjes bare med Labello.

Hvordan plejer du din hud til hverdag?

Efter en aften på teateret er der meget makeup, der skal renses af. Derfor bruger jeg først Matas Renseservietter, som i øvrigt er de eneste, jeg kan tåle, og så renser jeg af med Vichys 3-i-en Cleansing Milk, der er god til den mest sensitive hud og øjne. Fordi min hud netop er sensitiv, og jeg nu er gravid, er min hudplejerutine meget enkel. Om vinteren bruger jeg en lidt fed fugtighedscreme, og nu hvor vi går varmere tider i møde, kan jeg godt lide Cliniques Moisture Surge, som har en dejlig let konsistens. Kroppen plejer jeg med abrikosolien fra Sard Kopenhagen, der er god til en gravid mave, som har brug for lidt ekstra pleje.

Hvis du skal forkæle dig selv i skønhedens navn?

Jeg har ingen faste rutiner, men kan rigtig godt lide at gå i spa og have en wellnessdag med min mand. Vi elsker Ni’mat i København, hvor du får den bedste massage og virkelig kan komme ned i gear ved bare at tage to timer ud af kalenderen.

Hvornår føler du dig allerskønnest?

Når jeg er mest positiv, og noget for eksempel er gået godt og er lykkedes for mig. På det fysiske plan, er det, når jeg har været i fitness og har været i bad og i sauna og ligner en opkogt krebs, ha, ha.

Hvordan foretrækker du din makeup?

Til hverdag bruger jeg Cliniques High Impact mascara, der hurtigt giver vipperne masser af fylde og volumen. Nogle gange laver jeg en sort streg og lægger lidt øjenskygge i en fin jordfarve. Huden får en naturlig dækning med Cliniques Superpowder, og så er jeg ret glad for Sisleys solskinspudder til at give mig glød. Skal jeg ud om aftenen, skruer jeg selvfølgelig op for makeuppen, men det er sjældent, at jeg laver en smokey eye, for så kan folk, jeg kender, ikke kende mig, ha, ha.

Hvordan plejer og styler du håret?

Jeg er ikke verdens bedste til at gøre alt muligt ved mit hår. Det skal helst bare være nemt og hurtigt. Men jeg bruger selvfølgelig altid balsam, efter jeg har vasket det med shampoo, hvilket nok også er bedst, nu hvor jeg er færdig med ‘Badehotellet’, og det endelig kan få lov til at blive lidt langt. Jeg bruger gerne hårpleje fra Matas Natur, som er parfumefri, og stylingprodukter fra Purely Professional. Skal jeg noget særligt, kan jeg godt lide at lave krøller, men mit hår er desværre så glat, at krøllerne hurtigt går ud. Det er også grunden til, at jeg ofte har paryk på, når jeg laver teater.

Har du et beautyikon?

Kate Winslet! Hun er så dejlig naturlig og enormt lækker. Og så hviler hun fuldstændigt i det, hun er, og i det, hun har.

Hvordan har du det med at blive ældre?

Det er vigtigt for mig at kunne bevare en god fysik. Jeg går egentlig ikke så meget op i ældning hvad angår mit udseende. Efter jeg er blevet gravid, har jeg måtte lægge hårfarven på hylden, men min mand siger også, at mine grå hår får mig til at se klog ud, ha, ha. Når babyen kommer, kommer jeg sikkert til at se mere træt ud og får sikkert brug for lidt ekstra concealer, men det tager jeg gerne med.

Hvad dufter du af for tiden?

Fordi jeg har døjet med sensitiv hud og øjne, stoppede jeg med at bruge parfume for to år siden. Min mand tåler faktisk heller ikke parfume, så det er jo også en god grund til at lade være med at bruge det. Men jeg kan nu godt lide den opfriskende duft af citrus i for eksempel massageolier.

Hvad er dit bedste beautykøb?

Jeg vender altid tilbage til Dermalogicas SkinPerfect Primer. Den er lidt dyr, men er bare den bedste! Jeg bruger den gerne om aftenen, når huden skal være ekstra lækker.

5 af Amalie Dollerups beautyfavoritter:

Dit bedste makeuptrick?

‘Badehotellet’s makeupartist, Helena Hørdum, har lært mig at bruge en primer på mine øjenlåg, så øjenmakeuppen holder hele dagen. Prime Time fra Bare Minerals er genial – især til en som mig, der ʻæder’ sin øjenmakeup og hvor øjenskyggen normalt sidder i klatter efter to timer.

Går du op i sundhed og helse?

Det afhænger lidt af mit arbejde. Aldrig har jeg været i så god form, som da jeg lavede ‘Saturday Night Fever’, og det var virkelig en øjenåbner, at min krop kunne mere, end jeg troede. Men så blev det hverdag. I dag er jeg glad for fitness og intervaltræning på crosstraineren et par gange om ugen. Og så laver jeg yoga på stuegulvet, for det er mere fleksibelt for mig. Det er bare at folde måtten ud og gå i gang med solhilsnerne. Jeg har det generelt bedre, når jeg spiser sundt, og det giver god mening, at jeg ikke bliver tung og går op og ned i energi. Jeg har altid en sund snack med på farten og elsker simpelthen rød peberfrugt!

Har du guilty pleasures?

Ork ja, og specielt efter jeg er blevet gravid. Jeg er vild med karamellerne fra Karamelleriet, og kan snildt spise en hel pose ʻFrk. Næsvis’, som er flødekarameller med pebermynte.

Hvordan stresser du så allerbedst af?

Ved at lægge mig på sofaen og se en god serie. Lige nu ser vi ʻTrue Detective’ sæson 3, og den er ekstremt spændende.

Om Amalie Dollerup

Amalie Dollerup (32) debuterede i 1995 i ʻKun en pige’ og blev for alvor landskendt i 1997, da hun spillede Sisse i ʻStrisser på Samsø’.Du kender hende sikkert som Amanda i ʻBadehotellet’, som nu kører på sjette sæson, og så er hun gået i Bodil Kjers ikoniske fodspor, da hun lige nu er aktuel i klassikeren ʻMød mig på Cassiopeia’ på Folketeateret, hvor hun også spiller Musikkens Muse. Privat er hun gift med skuespilkollegaen Andreas Jebro, som hun venter sit første barn med til juni

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (8 votes, average: 3,13 out of 5)
Scroll ned til næste artikel