Aloe Vera – en mirakelplante til hele kroppen

Den kaktus-lignende sukkulent Aloe Vera har begejstrede i over 3.000 år med sine helende egenskaber og er i dag stadig lige så stor en succes, hvis da ikke større. Men hvad er det præcis den kan?

aloe vera
Så godt kan andre lide artiklen:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5

Aloe Vera er herhjemme godkendt af Lægemiddelstyrelsen, som et naturlægemiddel mod solskoldning, forbrændinger og mindre sår. Den kan bruges både til indvortes og udvortes brug, og er kendt for sin lindrende, genopbyggende og blødgørende egenskaber. Planten kan også bruges som effektivt afføringsmiddel.

Pssst…. Udtales a-lo-e-ve-ra og IKKE a-lo-ve-ra

Disse dele af Aloe Vera planten bruges

Der af to dele af planten, som kan bruges i forbindelse med at booste pleje og sundhed. Det er vigtig lige at få styr på, da udfaldene kan være ret så forskellige.

Aloe vera gele

Gelen inde i bladet har en lindrene og genopbyggende effekt på solskoldet hud, insektbid, smårifter og andre hudirritationer. Den transparente gel indeholder 96% vand og 18 ud af de i alt 22 aminosyre, som vi har i kroppen til at danne proteiner. Derudover tilfører den vitamin A, B, C og E. Føles kølende og blødgørende på huden.

Aloe Vera saft

Den gule saft, der ligger lige under den grønne bladhud virker afførende ved indtagelse. På huden kan saften skabe irritation.

Vidste du, at … før 2. Verdenskrig var det i Danmark almindeligt at have en ’brandplante’ (Aloe Vera) stående i køkkenet, hvis man nu skulle brænde eller skære sig?

Fordelene ved Aloe Vera

  • Kølende og lindrende effekt på brændt hud – både af solen og ved ild mm.
  • Heler små rifter og hudirritationer
  • Lindrer ved insektbid
  • Fugtgivende og blødgivende
  • Har et højt indhold af antioxidanter, der bekæmper frie radikaler (rynker)
  • Forbedrer fordøjelsen og booster immunforsvaret
  • Tilfører kroppen ekstra protein til at styrke musklerne
  • Indeholder enzymer, der modvirker skæl og gør håret blødt og glansfuldt

Aloe Vera til hele kroppen

Du kan med fordel bruge Aloe Vera til hele kroppen både indvortes og udvortes – med et sundt indre opnår du et sundt ydre godt hjulpet på vej med naturlige effektive plejeprodukter.

Aloe Vera fra top til tå:

Hold øje med indholdet

Der skal en del til før, du oplever en gavnlig virkning, og ikke alle produkter indeholder en høj nok mængde til at kunne skabe en forskel. Ifølge den amerikanske sundhedsstyrelse (FDA) skal der minimum være 5-10% Aloe Vera i produktet før, det afhjælper hudirritationer. Koncentrationen skal være væsentlig højere, hvis du ønsker en genopbyggende effekt. Så hold ekstra øje med ingredienslisten inden du køber dit nye Aloe Vera produkt.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Scroll ned til næste artikel