Vink farvel til svedlugt i dit sportstøj

Har du prøvet at tage en renvasket løbetrøje på for så at opdage, at den stadigvæk lugter? Det kan være svært at få sportstøj til at blive helt rent og fri for svedlugt, heldigvis er der en nem og skånsom løsning.

Træningstøj skal klare lidt af hvert, og træner du, har du sikkert investeret i tøj, som er let, svedtransporterende og helt sikkert lavet i kunststof. Det er superdejligt at træne i, men det er rigtig svært at få rent, fordi kunststof sjældent kan tåle at blive vasket ved særlig høje varmegrader.

Bakterierne dør først ved 60 grader

Måske har du tænkt på, hvorfor dit tøj allerede lugter, inden du er gået i gang med din træning, når både du og dit tøj er nyvasket. Den enkle forklaring er, at de bakterier, som naturligt lever i og omkring dine svedkirtler, omdanner dine affaldsstoffer til svedlugt, og svedlugten og bakterierne i dit tøj dør først ved 60 grader. Så vil du have helt rent træningstøj, skal du enten skrue op for varmen på din tøjvask, eller også skal du vaske med Rodalon Sportsvask, som virker effektivt – og endda kun ved 30-40 grader.

3 gode grunde til at bruge Rodalon Sportsvask

  1. Du fjerner svedlugt og dræber bakterier ved lavere vasketemperaturer (30-40 °C).
  2. Du sparer 55 procent på dit elforbrug ved at sænke temperaturen fra 60 til 30 °C.
  3. Når temperaturen er lavere, slider du mindre på tøjet, og farverne bevares bedre.

3 løsninger i én – sådan gør du

Rodalon Sportsvask må ikke blandes med almindelig vaskepulver, men kan sagtens bruges i vaskemaskinen, som forvask eller skyllemiddel, du kan også lægge dit tøj og dine sportssko i blød, før du smider dem i vaskemaskinen.

Som forvask: Lugter dit tøj meget af sved, og har du en separat forvaskskuffe i din vaskemaskine, så vælg et vaskeprogram med forvask og sæt temperaturen til 30-40 grader. Du hælder Rodalon Sportsvask i forvaskskuffen, og almindeligt vaskepulver i sæbeskuffen.

Som skyllemiddel: Har du ikke mulighed for at vaske med forvask, kan du hælde Rodalon Sportsvask i skyllemiddelskuffen og almindeligt vaskepulver i sæbeskuffen, og så vasker du bare dit tøj på et almindeligt vaskeprogram på 30-40 grader.

Tip! Vasker du ikke dit fine lingeri ved 60 grader, så hæld Rodalon Sportsvask i skyllemiddelskuffen, så sikrer Rodalon, at trussen bliver helt ren allerede på 30 grader.

Som iblødsætning: Er dit tøj og dine sko meget sure, kan du lægge dem i blød i 30 minutter i en kombination af vand og Rodalon Sportsvask. Her er det naturligvis vigtigt, at alt er dækket af vand. Skyl dit tøj og dine sko i rent vand, inden du stiller skoene til tørre og vasker tøjet med vaskepulver. Har dine sportssko brug for længere iblødsætning end 30 minutter, kan du også sagtens vælge det.

Fjerner svedlugt, bleger ikke og dræber bakterier | RODALON Sportsvask, 1 ltr, 50 kr. Fås i matas butikker

Ikke kun til sport

Har du tøj lavet af kunststof eller bomuld hængende i klædeskabet, som du passer ekstra godt på ved at vaske det i hånden eller ved meget lave grader, og har du oplevet, at der stadigvæk hænger en snert af fugtig armhule i stoffet efter vask, så kan Rodalon Sportsvask også komme dig til undsætning her. Du må dog ikke vaske silke og uld i Rodalon Sportsvask – det har de sarte tekstiler ikke godt af.