Arnica – Den gule healer i din hudpleje

Naturen er et skattekammer af helende og nærende ingredienser, som din hud elsker. En af de mest populære er den fine, gule Arnica plante, som kan udrette lidt af hvert – og mere til, og som du finder i Mellisa Arnicasalve. Snus til den her.

Mellisa Arnicasalve
Så godt kan andre lide artiklen:
5 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 5

Det er faktisk 30 år siden, at den danske hudplejeproducent Mellisa skabte deres helende, rensende og nærende arnicasalve, og klassikeren er still going strong. Ud over ekstrakt af friske Arnica-blomsterhoveder, har ekstrakter fra kamille, morgenfrue, abrikos og solsikke i tre årtier været opskriften på en universalsalve, der umiddelbart kan lindre alle former for irritation – hvorfor den naturligvis er blevet en uundværlig salve, der altid er god at have ved hånden.

Psst! Mellisas produkter er baseret på aktive, økologiske, certificerede råvarer og indeholder hverken parabener eller andre hormonforstyrrende stoffer.

Mellisa Arnicasalve, 50 ml 109 kr Fås på matas.dk her

Derfor er Melissa Arnicasalve så effektiv.

Den…

  • heler skadet hud ved eksempelvis solskoldninger og hudafskrabninger
  • mindsker rødme efter barbering og voksbehandlinger
  • giver ekstra fugtboost til udsatte områder som læber, albuer, hænder og fødder
  • plejer flossede neglebånd
  • danner en beskyttende hinde om ømme brystvorter ved amning
  • forebygger og heler frostskader og er et must til kinderne på skiferien
  • får hurtigere blå mærker til at forsvinde
  • hjælper din hud med at holde på fugten, når du bruger den over din natcreme

Det bedste fra det alpine landskab

Hvis du nogensinde støder på Tusindfryds gule kusine ude i naturen, er du heldig, for den smukke Arnica Montana-plante er en sjælden gæst i Danmark. Arnica trives allerbedst i bjergene på solrige og fugtige skråninger, og i mange hundrede år har den især prydet Nordeuropas alpine landskaber.

”Vidste du, at Arnica Montana bliver 30-60 cm og også er kendt under navnene Volverlej og Guldblomme?”

Det var da også bjergbestigere, som efter sigende opdagede Arnicas helende egenskaber i 1500-tallet, for de brugte den vildtvoksende plante på sår, hvis de faldt og kom til skade.

Plantens gode rygte spredte sig sidenhen, og efterhånden som den alternative behandlingsform homøopati blev mere og mere udbredt i det 19. århundrede, var Arnica Montana selvfølgelig at finde blandt de mange populære lægeplanter, hvor udtræk af planten blev brugt til at dulme alt fra smerter, hævelser og ømme muskler til at hele sår og rifter.

I dag har kosmetikindustrien taget den gule plante til sig, og ekstrakter af Arnica har da også for længst fået en fornem plads på ingredienslisten i salver, cremer og geler

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Scroll ned til næste artikel