Naturlige dufte er fremtiden

Elsker du bæredygtige beautyprodukter, vil du elske de delikate nichedufte fra franske 100BON, som laver 100 procent naturlige dufte med den største respekt for planeten … og din pengepung.

Den sydfranske by Grasse er berømt for at fremstille verdens bedste parfumer, og duftene fra det nye parfumehus 100BON er da også helt særlige.

Naturlig og bæredygtig parfume

Nøgleordet er naturlighed, og de er faktisk det første franske parfumehus, som skaber duftkompositioner lavet af 100 procent naturlige råvarer. Og det stopper ikke her.

Råvarerne kommer fra bæredygtige landbrug, flakonerne er genanvendelige, æskerne er i genbrugskarton. Ingen produkter er testet på dyr, og minimum én procent af overskuddet går til organisationen One Percent for the Planet, som kæmper for bedre miljø og klima. Den grønne tankegang rammer tidsånden perfekt, for flere og flere forbrugere vil have produkter, der giver mening. De vil have grøn kosmetik.

Værd at vide: Hver 100BON duft kommer i tre størrelser, 10 ml koster 120 kr., 50 ml koster 360 kr. og 200 ml koster 530 kr. Duftene fås i udvalgte Matas-butikker og på matas.dk

Duften af succes

På bare et lille års tid har 100BON skabt 10 grønne dufte, som fås i 15 lande og forhandles i hele 850 butikker – blandt andet i Matas. Man kan derfor roligt sige, at 100BON er duften af succes – og en yderst velduftende en.

Når du dufter til 100BONs dufte, vil du straks bemærke, at de har noget meget autentisk over sig. Grunden er, at når du skal producere en naturlig duft, har du kun 300 forskellige råmaterialer at vælge imellem til forskel fra de godt 3.000, som når du arbejder med syntetiske olier, hvilket den gængse parfumeindustri jo gør. 100BONs dufte er desuden baseret på økologisk hvedealkohol, som giver en mild, delikat (og mere hudvenlig) duftoplevelse.

Vidste du, at … tre af 100BONs dufte faktisk er blevet Eco Cert-certificeret? Det er duftene Carvi & Jardin de Figuier, Néroli & Petit Grain Printanier og Oud Wood & Amyris.

Duften Carvi & Jardin de Figuier er Eco Cert-certificeret. Fås på matas.dk

Psst! Alle duftene fra 100BON er i princippet unisex, men nogle er klart mere feminine og andre mere maskuline. Duft dig frem til din favorit i Matas.

Redaktionens fem favoritter fra 100BON

Dufte i alle størrelser, til alle typer

I 100BONs sortiment finder du dufte i alle duftfamilier. Du har både fire sødmefulde blomsterdufte, to friske citrusdufte og fire indbydende, træagtige dufte. Forelsker du dig særligt i én af duftene, har 100BON gjort det nemt for dig at gå all in, for de laver samtlige dufte i tre forskellige størrelser. Den lille, taskevenlige på 10 ml, den til toilethylden på 50 ml og den smarte refill på 200 ml med tilhørende tragt, så du altid kan fylde din yndlingsduft op, når du er ved at løbe tør.

Psst! 100BON udtales Sent bon (Sent = duft på fransk og lyder lige som Cent, som betyder 100)

Naturlige dufte til alle

Det er altså godt tænkt, og der er ingen tvivl om, at 100BON er et pragteksempel på fremtidens parfumehus. De har hjertet med i alt, hvad de laver, og duftene hører til kategorien af nichedufte med sjæl, som vi kender fra Byredo, Diptyque og danske Zarko Perfume. Priserne er prikken over i’et, for ifølge 100BON behøver fransk kvalitet ikke at koste en bondegård. Nej, deres 100 procent naturlige dufte skal være tilgængelige for alle. Og det er altså også virkelig godt tænkt!