8 tips til smuk sommerhud

Skal du have det optimale ud af din hud den her sommer, er der visse tips og tricks, du bør kende. Her får du otte af de vigtigste plus et udvalg af produkter, din sommerhud vil elske.

Vi giver dig tips til en smuk sommerhud
Så godt kan andre lide artiklen:
22 votes, average: 4,09 out of 522 votes, average: 4,09 out of 522 votes, average: 4,09 out of 522 votes, average: 4,09 out of 522 votes, average: 4,09 out of 5

Sommerhud er indbegrebet af solbrun, blød hud som gløder og stråler. Det kommer sjældent af sig selv, din hud har brug for lidt ekstra hjælp. Her får du vores 8 bedste tips

1.

Det vigtige ben-trick

Plaisir Smoothing Salt Body Scrub, 200 g, 100 kr. Fås på matas.dk

Plaisir Smoothing Salt Body Scrub, 200 g, 100 kr. Fås på matas.dk
Flotte sommerben afhænger også af, hvordan huden reflekterer solens lys. Derfor skal overfladen være i orden, og det kan den lynhurtigt blive med en trio bestående af saltscrub, bodylotion og en creme med shimmereffekt, som tilsammen får huden til at se ensartet og strålende ud.

2.

Pas på hovedbunden

Matas Striber Hovedbundsspray SPF 15, 100 ml, 70 kr. Fås på matas.dk
Har du langt hår, beskytter det din hovedbund mod solens stråler, men det gælder ikke den sensitive hud langs hårgrænsen og i din skilning. Undgå at blive forbrændt med en solspray, da uv-beskyttelse på spray er langt nemmere at påføre her end en creme. Hovedbundsspray fra Matas Striber er nem at fordele, trænger hurtigt ind, virker plejende og beskytter med SPF 15.

3.

Fake it!

Matas Striber Selvbruner Lotion, 200 ml, 50 kr. Fås på matas.dk
At solbade i timevis er absolut no go, hvis du vil passe på din hud og dit helbred. Byg hellere din sommerkulør op med en lækker selvbruner som eksempelvis Selvbruner Lotion fra Matas Striber, som er virkelig nem at påføre, virker plejende og giver en flot glød efter en til to timer. Har du i øvrigt allerede en flot glød fra feriens første dag, minimerer du forhåbentlig også lysten til at kaste dig direkte ud på en solseng og stege fra morgen til aften.

4.

Bye bye, pletter!

Clinique Even Better Clinical™ Dark Spot Corrector, 50 ml, 655 kr. Fås på matas.dk
Sol og pigmentpletter går ofte hånd i hånd. Især pande, kinder og overlæbe er udsatte områder, og genkender du problemet, ved du, at den bedste løsning er at minimere tiden i solen. Men forebyggelse i form af hudpleje, som ensarter hudtonen, mens du sover, kan også være en god hjælp.

5.

Jordbær-hudkuren

Ingrediensen til en mere ensartet hud har du givetvis allerede hjemme i køleskabet om sommeren. Ifølge den amerikanske hudplejeekspert Kate Somerville kan jordbær nemlig minimere pigmentpletter over tid. Halvér et stort jordbær, mos bærret en smule med en gaffel, så saften begynder at løbe, og før bærret over ansigtet i små cirkler. Lad det sidde i to minutter, og skyl herefter af.

6.

Bikinilinje uden knopper

fffff

Australian Bodycare Intim Balm, 100 ml, 119 kr. Fås på matas.dk
Har du kastet dig ud i hårfjerning i bikinilinjen den her sommer, skal du også være opmærksom på risikoen for barberknopper og indgroede hår, som ofte ses ved barbering eller voksbehandlinger i intimområdet. Du kan heldigvis nemt minimere begge dele ved at bruge en skånsom barbergel, som beskytter huden under barbering, og derefter skal du være flittig med at smøre huden hver dag med en parfumefri lotion, som virker reparerende og øger fugttilførslen.

Tip! Mild daglig eksfoliering med en vaskeklud kan også minimere indgroede hår. Du kan også påføre lidt toner med glykol- og salicylsyre på en vatrondel og blidt rense bikinilinjen.

7.

Bekæmp bumserne

My Moments Wash & Glow Shower Gel, 240 ml, 99 kr. Fås på matas.dk
I de svedige sommermåneder dukker der gerne flere bumser op i ansigtet – ja, faktisk på hele kroppen. Reducér urenhederne med en ugentlig ansigtsmaske med glykolsyre, som virker eksfolierende og reparerende, og som desuden beroliger en hud, der har været i sol, saltvand og klor. Til kroppen kan du i dit daglige morgenbad bruge en mild showergel, som renser uden at udtørre og som virker antibakteriel.

8.

Køl af!

Ecooking Ansigtsmist, 200 ml, 169 kr. Fås på matas.dk 
Skal du dase ved poolen eller slappe af på stranden, så glem ikke en køletaske med forfriskninger. Medbring en dunk vand med fintskårede agurkeskiver, som både smager delikat og bevarer væskebalancen, og forkæl den varme sommerhud med en afkølet ansigtsmist, der virker plejende, fugtgivende og forfriskende.

Psst! Spis endelig melon om sommeren for fornøjelsens og hudens skyld. Melon indeholder antioxidanter og masser af vand – to ting, huden elsker.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (22 votes, average: 4,09 out of 5)
Scroll ned til næste artikel