5 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

øjencremer
Så godt kan andre lide artiklen:
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5

Det kan være svært at finde ud af hvilke øjencremer, der passer netop til din hud, hvad den skal indeholde, og hvordan den skal påføres. Læs med her og bliv en ekspert på området.

Det skal du vide, inden du går på jagt efter en øjencreme

Når du skal på udkig efter en øjencreme, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad netop din hud behøver. Der er nemlig stor forskel på vores hud og derfor også på, hvordan vi plejer den på bedst mulig vis. Studer dit øjenområde i spejlet og læg mærke til hvilket hudproblem, der præger området. Er området for eksempel tørt, er der mørke rande, rynker eller pigmentpletter. Når du har fundet ud af, hvad dit problem er, kan øjencreme-jagten begynde.

Vidste du, at rynker opstår hurtigere omkring øjnene, da huden ikke har talgkirtler her og derfor ikke producerer fedtstof – hudens naturlige smørelse?

Sådan påfører du øjencreme

Påfør din øjencreme med langefingeren (den er ikke så stærk) og dup den forsigtigt på øjenbenet under øjet, uden at trække i huden. Du skal blot anvende en lille smule morgen og aften, og en tube på 15 ml bør kunne række til 4-6 måneder.

Psst! Modvirk også trætte øjne, mørke rander og hævelse ved at drikke rigeligt med vand og få nok søvn. Vand skyller kroppen igennem og opretholder en god nyre- og leverfunktion – og det kan ses på din hud under øjnene!

Øjencremen til din huds behov

Nå du skal investere i en øjencreme, kan du lige så godt vælge en, som er målrettet dine behov.

 1. Den til fine linjer og rynker

  Er din hud begyndt at vise tegn på aldring, bør du gå efter en øjencreme, der indeholder anti-ageing ingredienser. Derfor bør du se efter, om produktet indeholder ingredienser som glycerin, sodium hyaluronate, butter, olier og fedtsyre.

  Plaisir øjencreme
  Plaisir Intensive Anti-Ageing Eye Cream, 15 ml, 160 kr. Fås på matas.dk

  ’Plaisir Intensive Anti-Ageing Eye Cream’ indeholder disse ingredienser og er derfor særligt god til den aldrende hud. Cremen er specielt til dig, der er 55+, da den intensivt mindsker rynker og forynger hudens udseende omkring øjenpartiet.

 2. Den til mørke rande under øjnene

  Rodial har taget kampen op for at mindske mørke rande, linjer og slap hud i dine øjenomgivelser.

  Rodial øjencreme mod mørke rander
  Rodial Snake Eye Cream 02, 15 ml, 695 kr. Fås på matas.dk

  Deres nyeste produkt hedder Snake Eye 02, og er en øjencreme, som indeholder en masse opstrammende, revitaliserende og aktive ingredienser, som får din hud under øjnene til at syne lysere, friskere og glattere.

 3. Den til sart hud

  Er du en sart størrelse, når det kommer til hudpleje, er den her milde og nærende øjencreme lige dig.

  Matas natur øjencreme
  Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Øjencreme, 15 ml, 100 kr. Fås på Matas.dk

  Matas Natur Øjencreme virker beskyttende og fugtgivende takket være E-vitamin, glycerin og aloe vera, og fordi den er rig på sheabutter føles den dejlig blød på huden. Øjencremen er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

  Husk! Din concealer og foundation lægger sig meget pænere og mere ensartet omkring øjnene, når huden er fugtmættet.

 4. Den til pigmentpletter

  Hvis du døjer med pigmentpletter i øjenområdet, er ’Dr. Scheller Vildrose Antiage Depigment Øjencreme’ lige noget for dig.

  Dr scheller øjencreme
  Dr. Scheller vildrose Antiage Depigment Øjencreme, 15 ml, 140 kr. Fås på matas.dk

  Foruden at udglatte de små rynke omkring øjnene går cremens indhold af vegetabilsk virkestofkompleks ind og gør dine pigmentpletter mindre synlige. Hele øjenområdet får altså en opfriskning og et mere ensartet udseende.

 5. Den med solfaktor

  Solen er skøn, men også en af hudens værste fjender, når det kommer til rynker og pigmentforandringer.

  Ole Henriksen øjencreme
  Ole Henriksen Total Truth Brightening SPF 15 Eye Crème, 15 ml, 395 kr. Fås på matas.dk

  Ole Henriksen har derfor udviklet en nærende og alderskorrigerende øjencreme med SPF 15. I cremen finder du fugtgivende omega 3-ekstrakter, som gør linjerne mere udviskede at se på. Og mikroalger og peptider styrker og opstrammer huden, så huden genvinder sin ungdoms friskhed.

Psst! Smilerynker giver liv og karakter til ansigtet, men din øjencreme kan tilføre fugt og pleje, så huden ser mere frisk og udglattet ud, når du ikke smiler.

Hvornår skal jeg tage øjencreme på?

Det er egentlig ligegyldig, om du tager øjencreme på før eller efter du har taget dag- eller natcreme på. Hvis du vil være sikker på, at din hud rundt om øjnene får mest gavn af din øjencreme, så bør du tage den på først, specielt, hvis du plejer at smøre din dag- eller natcreme ud i hele ansigtet.

Hvor godt kunne du lide artiklen?
1 Hjerte2 Hjerter3 Hjerter4 Hjerter5 Hjerter (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Scroll ned til næste artikel